Cuma, Şubat 03, 2012

Amelie

2 teşebbüs

2001 Fransız yapımı romantik komedi filmi. Küçük ayrıntılarla mutluluk peşindeki bir kızın hikayesi. İsmindeki gibi muhteşem denebilecek kadar iyi bulmadım ama film renkleri çok güzel kullanılmış. sürekli aynı bu şekilde gülüyor, kocaman bakışları var Amelie'nin :)
Etkileyici cümlelerin kullanılması gerçekten iyi olmuş.
"sadece aptallar, gözyüzünü gösteren bir parmağa bakarlar" gibi.


2 Responses so far

  1. yusrac says:

    genellemem çok acımasız olabilir ama bence en berbat sinema fransız sineması... harika bir konuya öyle acı çektiriyor öyle bir gösteriyor ki hiç bişi anlamıyorsun. başından sonuna sıkılıyorsun. senin gibi oyuncuların kaşına gözüne, çekim kalitesine bakmayan biri olarak beğenecek hiç bir şeyini de beğenmiyorum.

    bir de şu fransız filmlerin kitabı varsa eğer ve o kitabı çok beğenmişseniz falan fransız filmi olduğundan ötürü izlenmez o film nokta izlerseniz de kitabını kesinlikle daha iyi bulursunuz bence yani...

    halbuki kore filmleri öyle midir? ya hint filmleri, değildir noktalı virgül kapa parantez

  2. amelie fransız romantizminde bir film değildi yalnız, komedi ağırlıklı. ve bence filmin içinde bulunabilirsen çok etkileyici filmlere sahip fransız perdesi, cesaretin var mı aşka gibi.
    dil reseptörlerinin algılayabildiği 5 tat duyusu misali, her sinemanın kendine ayrı tadı var. kiminin tatlıyı, kiminin tuzluyu daha fazla sevmesi ama az da olsa diğer tatlara da ihtiyaç hissetmek gibi.

Leave a Reply

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Labels