Pazar, Kasım 20, 2011

3 idiot, hepsi de birbirinden idiot!

5 teşebbüs


hint filmleri hakkında ne düşünürsünüz? mesela ben her zamanki gibi önce "kıyafetleri farklı" derim.bunun yanında müzikleri farklı,dilleri,inanışları,mimikleri vs olarak devam edilebilir. dolayısıyla hiç bilmediğim bir film izleyeceksem genellikle hadi hint filmi olsun deme olasılığım düşük.e ama şimdi bunu anlatabilmem için bir şekilde izlemiş olmam da lazım.öyleyse bu filmi birileri tavsiye etmiş demek,hem de kaç tane birilerinden tavsiyeli :)

başrollerini falanca ile filancanın aldığı filmin diye bir giriş yapamayacağım maalesef.çünkü uzak olduğum hint sinemasındaki oyuncuları da tanımıyorum. sadece Aamir Khan isimli başrol oyuncusunun ismini öğrendim,tıpkı türk'e benziyor,oldukça sempatik bir oyuncu. film her hint filminde olduğu gibi tabi ki müzikal tadındaydı.en sert görünümlü karakterleri bile dans ettiren cinsten.dans içndeki mimikleri ve hareketleri görsel eğlenceyi artırıyor,filmin akışını kesse bile bence gayet isabetli sahnelerdi.
oyuncular başarılıydı ya da göze batan olumsuz izlenim bırakmıyorlar.hindistan'ın gerçekte sağlıksız ve kirli doğasının yerine çok daha etkileyici bir doğa ve manzara sunmuş bize yapımcı.bu da filmi çekici yapan faktörlerden.ki benim yine izlediğim filme kendimi dahil edebilmem için,kamera ve ışık kullanımı çok etkili.bu kısmını da beğendim kısacası.

film ülkenin en iyi mühendislik üniversitesinde okuyan 3 gencin idaresinde devam ediyor.isminde bahsi geçen 3 aptal genç bu karakterler oluyor.ne kadar aptal oldukları kısmında biraz da kinaye yapıyor senarist.ailelerin çocuklarındaki mühendis-doktor beklentilerine de dokunuyor film.hatta şu bile var;kızlar doktor,erkekler mühendis. :)

genel olarak eğlence ön plandayken bunun yanısıra hafif gözü yaşartan dram,ironi ve hatta sonunda şaşırtacak sahneler de yer alıyor.e ama yaklaşık 3 saatlik film,o kadar sürede tabi olacak o kadar çok duygu demeyin, izlerken geçen sürede sıkılmak mümkün değil.

kültürleri hakkında da az çok bilgi sahibi olabiliyoruz.mesela düğünde yüzü örtülü olan kız değil erkekti ve yine başlık parası verilen taraf erkek tarafıydı.aykırı sahnelerin çokluğu filmdeki güldürü öğesini de artırıyor haliyle.elektrik akımı,doğum gibi alanlarda verdiği bilgiler de cabası.

son zamanlarda izleyip en beğendiğim filmlerden biriydi.2009 yapımı filmin imdb ve sinema siteleri,anket puanları yeterince yüksek.bir arkadaş toplanmasında ya da pazar günü dışarıya çıkmayacak olanların ailecek keyifle izleyebileceği bir film.

5 Responses so far

  1. AlpereplA says:

    Bir müstakbel mühendis olarak izlemiş olmak filme bakış açınızı fazlasıyla değiştiriyor. Bir havalara girme durumları falan olmuyor değil. "Vay bee adam mühendis arkadaş." :) Bunun yanında film gerçekten güzel mesajlar veriyor ve kaliteli. "Hafif gözü yaşartan dram"ın yanında filmin bazı yerlerinde sevinçten ağladığımı bile bilirim. Kesinlikle tavsiye edilebilir.

  2. chamdali says:

    merhaba,

    hint filmlerine karşı yukarıda bahsettiğinize benzer bir tavrım vardı. ta ki bir iki yıl öncesine kadar. 2005 yapımı black bu tavra son verdi. hem de ne son. onun ardından epey hint filmi izledim tabii. 3 idiots da onlardan biri idi. buradan tavsiye edebileceğim başka hint filmleri olsa da ilk sırada / öncelikle / mutlaka black'i izleyin derim.

    http://www.imdb.com/title/tt0375611/

  3. mutlaka izleyeceğim. :)

  4. chamdali says:

    çok iyi olur,
    artık yorumunuzu yeni bir tanıtım yazısı olarak görürüz sanırım :)

  5. firat says:

    ben 3 kez izledim uzun ama harika bi film...

Leave a Reply

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Labels